ДО КОГА?!

Прво изгоре Поштата, а сега гори и планот за поправка

Никако да се сетат на изгорената Пошта. Некогаш беше гордост на градот заради својата архитектонска оригиналност и убавина, а сега е со искршени прозорци,...

Остават ли куќните совети и дуќанџиите снегот сам да се исчисти?

Снегот кој од вчера почна интензивно да паѓа и да прави проблеми во сообраќајот и за движењето на пешаците на тест повторно ќе го...

Улицата на Кејот зад ГТЦ чека да им се врати на пешаците

Автомобили што врват, искршени и изместени плочки, барички со вода и кал околу нив, искривени канделабри, чешми што постојано течат, лоша миризба од преполнети...

Илјадниците тони отровен линдан од ОХИС се уште не демнат

Се сеќавате дека опасен, отровен линдан во илјадници тони од фабриката „ОХИС“ го демне Скопје. Така е со години. А, ако работите одеа како...

Може ли Вечниот оган да нема пламен?

Откако е запален во септемеври 2012 година со вечниот оган кој е дел од големиот споменик „Паднати херои за Македонија“ во паркот „Жена-борец“ постојано...

За 100 дена две мерни станици не можат да сервисираат?

Какви се тие „технички проблеми“ или „сервисирање“ заради кои две станици за мерење на загадениот воздух во Скопје со недели и месеци не работат?...

Лизгалиштето Кале пропаѓа, а се најавуваат нови

Агенцијата за млади и спорт вчера беше задолжена од страна на Владата да обезбеди пет монтажни лизгалишта кои што ќе бидат распределени во повеќе...

Палмите одамна се исушија, но сега се суши и одговорноста за фрлените 500.000 евра

Иако беше најавено, се уште никој не е повикан на одговорност за залудно потрошените пари за скопските палми што измрзна. Дали со фактот што...

Жител на Петровец ако испушти автобус ќе го заборави Скопје

Автобусите кои што тргнуваат на секои 45 минути се недоволни за да ги задоволат потребите на жителите на селата од подрачјето на општина Петровец...

Зелен пазар плаче за реновирање

Скопјани се жалат - поминаа 20 години, а Зелен пазар кој се наоѓа во најстрогиот центар на градот, не е реновиран. Платото е старо...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Што се случува во затворот Идризово?

Управата на затворот Идризово им ја исклучила струјата викендот на осудениците, и сега тие не можат сами да си приготвуваат храна. Имено, како што...

Ги прати ли некој автобусите на „Дурмо турс“ на вонреден технички преглед?

Шест дена по трагичната автобуска несреќа кај Ласкарци што одзема животи на 15 лица, уште никој не презел одговорност. Уште не се знае што...

И полицијата и обвинителството не појаснија за можниот тероризам во Скопје

Tри дена граѓаните се без целосен одговор за тоа кој, каде и каков терористички напад подготвувал во Скопје. Единствено што е соопштено од страна...

Повеќечлена група правела оружје во работилница во Скопје

Полицијата сузби група од повеќе членови од Скопје, Тетово и Куманово, кои во просторија во Скопје, нелегално произведувале и тргувале со оружје. Организираната група...

Средношколците ќе може да се информираат за факултетите

Градот Скопје и годинава работи на проект - отворени денови во средните училишта. – Сериозно посветуваме внимание на нашите најмлади, на средношколците и правиме...