ЕКСПРЕС ИНТЕРВЈУ

Прво решение за ѓубрето по улици е домашното воспитание, а второ се надлежните

Никола Здравковиќ, активист и редовен учесник во еколошките акции на граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ го прашуваме за тоа како да се реши проблемот...

По три години „свинскиот грип“ пак дојде кај нас, вакцинирањето ќе помогне

Д-р Жарко Караџовски, епидемиолог во Институтот за јавно здравје, го прашуваме за тоа дали ни се заканува епидемија на свинскиот грип и како граѓаните...

Моите заложби се прифаќаат, но иако сум претседател на Советот, нема реализација

Јана БЕЛЧЕВА – АНДРЕЕВСКА, претседателка на Советот на општина Центар ја прашуваме за проблемите кои постојат во Дебар маало заради кои таа деновиве...

Не може забни техничари и психолози да се грижат за зеленилото во градот

Проф. Др. Кирил СОТИРОВСКИ, декан на Шумарскиот факултет во Скопје го прашуваме за состојбите со зеленилото во градот Скопје и што е потребно да...

Зарем невакцинираните деца треба да носат жолта лента на раката?

Дарко ЃОРЃИЕВ, граѓански активист кој учествуваше на неодамнешние протести против владините мерки со кои се забрани згрижување на невакцинирани деца во градинките, го прашуваме...

Дoбро е што млади сакаат да волонтираат за доброто на другите

Владимир ВУКЕЛИЌ, од Црвениот крст на Македонија, го прашуваме за убавините на волонтирањето, за тоа колку ваквиот хуман порив е присутен кај скопјани и...

Најголема помош за сиромашните доаѓа од граѓаните кои се средна класа

Тони СТАНКОВСКИ, претседател на граѓанското здружение „Љубезност“ кое активно помага бездомници и социјално загрозени лица, го прашуваме за тоа колку кај граѓаните на Скопје...

Внимавајте, многу прсти настрадале заради петардите

Д-р Софија ПЕЈКОВА, директорката на Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија, ја прашуваме за опасностите од повреди од петарди и други пиротехнички средства кои...

На 500 зависници во К. Вода им се дава метадон и им се вели...

Христијан ЈАНКУЛОВСКИ, извршен директор на невладината организација ХОПС, која што им помага на зависниците од дроги, го прашуваме за актуелниот проблем околу дислокацијата на...

Смешно е повикувањето на Кензо Танге за висококатниците кај ГТЦ

Поранешниот директор на реномираниот скопски Институт за земјотресно инжењерство и сеизмологија Михаил ГАРЕВСКИ го прашавме околу откупот на земјиштето и најавите за градба на...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Што се случува во затворот Идризово?

Управата на затворот Идризово им ја исклучила струјата викендот на осудениците, и сега тие не можат сами да си приготвуваат храна. Имено, како што...

Ги прати ли некој автобусите на „Дурмо турс“ на вонреден технички преглед?

Шест дена по трагичната автобуска несреќа кај Ласкарци што одзема животи на 15 лица, уште никој не презел одговорност. Уште не се знае што...

И полицијата и обвинителството не појаснија за можниот тероризам во Скопје

Tри дена граѓаните се без целосен одговор за тоа кој, каде и каков терористички напад подготвувал во Скопје. Единствено што е соопштено од страна...

Повеќечлена група правела оружје во работилница во Скопје

Полицијата сузби група од повеќе членови од Скопје, Тетово и Куманово, кои во просторија во Скопје, нелегално произведувале и тргувале со оружје. Организираната група...

Средношколците ќе може да се информираат за факултетите

Градот Скопје и годинава работи на проект - отворени денови во средните училишта. – Сериозно посветуваме внимание на нашите најмлади, на средношколците и правиме...