ФОТО ДОКАЗ

Кога жардиниерата стана клупа

Зошто да биде ова жардиниера, кога може да служи како „клупа“. Ова е кај Државна Болница. Томе Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до...

Камениот мост полека но сигурно станува гаража

Урбан парк во Центар, ама не урбан. Димитар Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници за се она што мислите дека...

Едно време армијата и не бранеше и си чистеше…

Еве како е „уреден“ просторот меѓу Дом на АРМ и Собранието на РМ. Емили Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници за...

Кејот кај ГТЦ, не е кеј

Кејот кај ГТЦ, не е кеј бидејки се паркира кој каде сака и возат по него како по улица. Александра Јовановска Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете...

Што ни згрешил споменикот

На оваа табла требало нешто да пишува. Б. Г. Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници за се она што мислите...

Две недели ни мрда ни прета

Две недели ниту езерце има, ниту булдожерот нешто работи во Градскиот Парк. Андреј Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските...

Чешмата сама не може да стане

Во Карпош 4 пред мостот, турнатата чешма одамна чека да биде исправена. Миле Т. Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници...

Кучињата се главни на плоштад

На главниот плоштад кучињата се главни. Оваа фотографија е главна на Фејсбук. Игор Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници за...

Вака е секој ден пред МНО и споменикот – фудбалската топка

Ѓубрето од сите кафани одбоемските улици се фрла тука, на десетина метри од влезот на Министерството за одбрана, каде кога доаѓаат високите гости...

Фина депонија на влезот во Скопје

Фина депонија на влезот во Скопje кај Сарај. Опишува во каков град влегуваш, а навалената бандера те уверува до крај. ...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Бутел над двојно повеќе ПМ од дозволеното- наместо мерки, партиски соопштенија

И викендов Скопје се гуши во канцерогените ПМ честички, а од надлежните јавноста доби соопштенија на ниво на дневни партиски препукувања за тоа кој...

Без вода жителите на улицата „Петар Ацев“ во Мичурин

Водоснабдувањето на улицата „Петар Ацев“ е прекинато поради уличен дефект на 150 мм цевка на улицата, позади ресторанот „Рулет“ во населбата Мичурин. Прекинот ќе...

Спомен куќата на Мајка Тереза во подготовки за доаѓањето на папата

Спомен куќата на Мајка Тереза почнува да се подготвува за доаѓањето на папата најавено за 7ми мај. Ова го најави директорот на куќата Ариан...

За прв пат „Хамлет“ во кино Култура

„Хамлет“ на Вилијам Шекспир ќе биде изведена премиерно вечерва во кино Култура. – „Да бидеш или не“ во оваа претстава не одекнува како прашање,...

Петиција со 317 потписи до Гази баба: Не сакаме фабрики туку парк!

Да нема индустриски капацитети туку парк, бараат граѓаните скопска Гази баба, преку петиција што ја доставија до општината. Имено собраа 317 потписи за,...