НЕДЕЛНО ИНТЕРВЈУ

Најголемата грешка во Скопје е неспроведување на проектот на Кензо Танге

Нашата позната режисерка Теона СТРУГАР МИТЕВСКА смета дека во однос на Скопје се правени повеќе грешки, а една од поголемите била онаа врзана за...

Треба повеќе да се урбанизира периферијата за да се растовари центарот

Напознатата македонска кошаркарка Стојна ВAНГЕЛОВСКА, по големите спортски успеси сега уживa во својот град Скопје кој го сака безгранично. Но, би сакала тој да...

Треба да се прекине со високи градби во центарот на градот

За Зоран ЏOРЛЕВ, наш познат музички уметник, градот Скопје е место кое никогаш не сакал да го напушти и покрај многубројните понуди кои му...

Скопје треба да има неколку центри осмислени на еден софистициран начин

Познатата македонска ликовна уметничка Жанета ВАНГЕЛИ смета дека во градот недостасуваат повеќе работи кои, доколку бидат направени, ќе придонесат тој да биде подобро место...

На Скопје му недостига поголема љубов и грижа од сите нас

За Аркан КЕРИМ, познат туристички работник, чии семејни корени се длабоко всадени во главниот град, мора да се најде комбинација меѓу неминовниот раст на...

Треба да се стимулира иселување од Скопје кон внатрешноста на Македонија

За доктор Ангел ЏАМБАЗОВСКИ главниот град веќе станал европска метропола, но на која и се потребни повеќе внатрешни промени, за да биде тоа и...

Скопје е валкан град со лош асфалт и политичари што го доживуваат како бавча

За Горан ВЕЛИЧКОВСКИ, автор на популарната ТВ емисија „Зевзекманија“ неговиот град е сменет до точака на непрепознатливост. Смета дека со темпото со кое што...

Скопје не е доволно чисто, и граѓаните и одговорните институции да преземат мерки

Швајцарската амбасадорка во Македонија, Сибил ЗУТЕР, мирот го наоѓа на Водно, Скопска Црна Гора и во парк, пешачи, на работа доаѓа со велосипед за...

Сакам да живеам во Скопје во кое ѓубрето нема да се фрла од балкони

Еден од нашите најуспешни пливачи Евгениј Поп Ацев смета дека градот Скопје во најголема мерка е огледало на самите негови граѓани. Односно, дека вкупниот...

Се обидувам да ја покажам во Скопје важноста на користењето велосипеди

За директорот на Светска банка за Македонија, Марко МАНТОВАНЕЛИ, Скопје е магија заради планините и ридовите што ги нема во неговата родна Равена... Тешко ли...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Бутел над двојно повеќе ПМ од дозволеното- наместо мерки, партиски соопштенија

И викендов Скопје се гуши во канцерогените ПМ честички, а од надлежните јавноста доби соопштенија на ниво на дневни партиски препукувања за тоа кој...

Без вода жителите на улицата „Петар Ацев“ во Мичурин

Водоснабдувањето на улицата „Петар Ацев“ е прекинато поради уличен дефект на 150 мм цевка на улицата, позади ресторанот „Рулет“ во населбата Мичурин. Прекинот ќе...

Спомен куќата на Мајка Тереза во подготовки за доаѓањето на папата

Спомен куќата на Мајка Тереза почнува да се подготвува за доаѓањето на папата најавено за 7ми мај. Ова го најави директорот на куќата Ариан...

За прв пат „Хамлет“ во кино Култура

„Хамлет“ на Вилијам Шекспир ќе биде изведена премиерно вечерва во кино Култура. – „Да бидеш или не“ во оваа претстава не одекнува како прашање,...

Петиција со 317 потписи до Гази баба: Не сакаме фабрики туку парк!

Да нема индустриски капацитети туку парк, бараат граѓаните скопска Гази баба, преку петиција што ја доставија до општината. Имено собраа 317 потписи за,...