СКОПЈАНИ – ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

Би вовела мобилни екипи за казнување на секој кој фрла отпадоци

Ja прашавме поранешната мис на Македонија Андријана АЦЕСКА кои се нејзините три приоритети кои би ги решила ако е градоначалник на Скопје. 1. Намалување на...

Би направил четири кули за прочистување на воздухот во Аеродром, Карпош и Центар

Го прашавме музичарот Јован ЈОВАНОВ кои се неговите три приоритети кои би ги решил ако е градоначалник на Скопје. 1. Билборди и ветерници за провев Загаденоста...

Со разни акции ќе ставам точка на загадувањето

Го прашавме познатиот музичар Мишко КРСТЕВСКИ кои три работи прво би ги направил ако е градоначалник на Скопје. Еве ги неговите приоритети: 1....

По населбите би направил центри за згрижување на бездомници

Го прашавме познатиот пијанист Дино ИМЕРИ кои три работи прво би ги направил ако е градоначалник на Скопје. Еве ги неговите приоритети: 1. Интеграција на...

Веднаш ќе направам гимназија во Аеродром

Жителка на Аеродром Ирена Добревска ни одговори на прашањето кој три работи би ги направила ако е градоначалник на Аеродром. 1. Дом за лица...

Ќе направам место за свирки и проби на музичките групи

Го прашавме познатиот музичар Александар РИСТОВСКИ-ПРИНЦ кои три работи прво би ги направил ако е градоначалник на Скопје. Еве ги неговите приоритети: Глува соба...

Ќе ги реновирам сите училишта и ќе добијат нови нагледни средства

Магистарот по историја Цуте КРАЈЧЕСКИ, жител на општина Центар, би се ангажирал и околу општинските улици за да ги направи максимално сигурни за граѓаните,...

Би им нашла ангажман на луѓето кои питачат

Ја прашавме поранешната двојна Мис на Македонија Вера МЕШТЕРОВИЌ  кои три работи прво би ги направила ако е градоначалник на Скопје. Еве ги нејзините...

Ќе направам спортски терени во Топанско поле

Го прашавме жителот на општина Чаир Стеван Алексовски кои три работи прво би ги направил ако е градоначалник на Чаир. Еве ги неговите  приоритети: 1....

Веднаш би ја средила главната улица „Македонија“

Ја прашавме познатата професорка по дипломатскиот протокол Лукреција МАЛКОВИЌ кои три работи прво би ги направила ако е градоначалник на Скопје. Еве...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Бутел над двојно повеќе ПМ од дозволеното- наместо мерки, партиски соопштенија

И викендов Скопје се гуши во канцерогените ПМ честички, а од надлежните јавноста доби соопштенија на ниво на дневни партиски препукувања за тоа кој...

Без вода жителите на улицата „Петар Ацев“ во Мичурин

Водоснабдувањето на улицата „Петар Ацев“ е прекинато поради уличен дефект на 150 мм цевка на улицата, позади ресторанот „Рулет“ во населбата Мичурин. Прекинот ќе...

Спомен куќата на Мајка Тереза во подготовки за доаѓањето на папата

Спомен куќата на Мајка Тереза почнува да се подготвува за доаѓањето на папата најавено за 7ми мај. Ова го најави директорот на куќата Ариан...

За прв пат „Хамлет“ во кино Култура

„Хамлет“ на Вилијам Шекспир ќе биде изведена премиерно вечерва во кино Култура. – „Да бидеш или не“ во оваа претстава не одекнува како прашање,...

Петиција со 317 потписи до Гази баба: Не сакаме фабрики туку парк!

Да нема индустриски капацитети туку парк, бараат граѓаните скопска Гази баба, преку петиција што ја доставија до општината. Имено собраа 317 потписи за,...