Да имаше избори секоја година, платите и пензиите ќе ни беа...

Како тргна власта - земај дебело кредитче и бркај работа... Сето ова што се прави со покачувањето на платите е предизборен маркетинг. Тие кредити ќе...

Градоначалниците, пред да се пофалат за сработеното, требаше да се потсетат...

Што направија за две години? Заврши половина од мандатот на скопскиот градоначалник и неговите општински колеги. Градоначалниците минатава недела се фалеа како двете години успешно...

Зарем во Расадник ќе се садат 100 згради, само за општината...

Раководството на Кисела Вода пред тест Како граѓани не сме против урбанизацијата, таа и тука е потребна. И ние се вселивме на простор кој претходнио...

Летото го потрошија на „датумот“, а сега со мерки во 5...

План имаа, тајмингот за реализација го промашија Загадувањето на воздухот во Скопје почна да не става меѓу водечките градови на неславната светска топ-листа. Ова и...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Шилегов и држи лекција на инспекторка, а и ВМРО-ДПМНЕ не го поштеди

Дали вадењето на песок и камења од речното корито е редовно чистење или експлоатација за која е потребна посебна дозвола, е дилема која ги...

Кренати илјада кубни метри отпад од диви депонии, ќе никнат ли пак?

Дивите депонии го поклопуваат Скопје. Надлежните некогаш се анемични, а некогаш си ја вршат работата... Денеска е ова второво: од четирите скопски општини –...

Конечно потсреден просторот пред главната Пошта

Нова велосипедска патека, клупи и канти за отпадоци, како и жардиниери со ниско украсно зеленило со сопствен систем за наводнување се новите содржини на уредениот простор...

Многу е мал телевизискиот простор за оние што создаваат култура

Познатата телевизиска презентерка на вестите на Канал 5, Татјана Стојановска смета дека телевизиите мора да имаат поголема улога во кревањетo на свеста на граѓаните кога...

Му нашле дома дрога и куршуми

Уапсени две лица во Скопје. Имено, полицијата лишила од слобода двајца скопјани на возраст од 25 и 32 години при извршен претрес во дом...