Жичарницата од утре ќе работи од 10 до 17 часот

Жичарницата од утре започнува да работи по зимски возен ред, односно грашаните же можат да се превезуваат во неа од Средно Водно во врвот во периодот од 10 до 17 часот. И натаму, секој понеделник и секој последен вторник во месецот се неработни денови.

– Работното време е согласно со Одлуката за работно време на Жичарницата во период ноември – март. И натаму, секој понеделник и секој последен вторник во месецот се неработни денови на објектот, соопштуваат од ЈСП.

Од ЈСП „Скопје“ информираат дека од 16 – 16.30 часот ќе биде последно возење од долу кон врвот на Водно, а во 16.45 часот е последно возење надолу.

Претходна вестНе сакал веќе да се грижи за кучето, го врзал и го оставил без храна и вода во напуштена фабрика во Автокоманда
Следна вестОтишол на скијање за време на боледување, компанијата му испратила детектив и го отпуштила