21 јуни, петок пред Духовден, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 21 јуни 2024 година (петок), Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.

Претходна вест„Комунална хигиена“: Во Скопје се соочуваме со масовно одлагање отпад околу контејнерите
Следна вестКумановец фатен како превезува мигранти од Турција