АХВ: Се повлекува производ, потрошувачите истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот производ – Кооп песто босилек 190 гр поради детектирана опасност – туѓо тело во производ.

Сериски број/лот: „LM278“.

Рок на употреба: до 05.10.2025

Потекло: Произведено од „CLAS“ Во фабриката на Чиусанико (ИМ)

Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот рок на употреба, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

Претходна вестСкопјанец ги претепал сопругата и ќерката а потоа им се заканил со пиштол
Следна вестМалолетна девојка ги нападнала нејзините родители во Скопје