Апел на РСБСП: Не дозволувајте непромислена грешка, не возете под дејство на алкохол,

Апел до возачите да не управуваат со возилата под дејство на алкохол, упати денеска Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата.

-Бидете внимателни за време на Новогодишните празници, почитувајте ги правилата и прописите во сообраќајот, не управувајте возило под дејство на алкохол, возете одговорно и патувајте безбедно, се наведува во апелот.

РСБСП предупредува дека возењето под дејство на алкохол е опасно и може да предизвика материјална штета, но и повреди и загуба на човечки животи.

-Не дозволувајте непромислена грешка во сообраќајот да го наруши вашето и спокојството на другите. Уживајте во празничното расположение, прославувајте одговорно и возете безбедно, наведуваат од РСБСП.