Арсовска е во коалиција со СДСМ, директорот на ЈСП е нивен кадар, тврди Стоилковски

Градоналаничката на Град Скопје, Данела Арсовска е во коалиција со СДСМ, а плод на коалицијата е директорот на ЈСП кој е кадар на владејачката партија. Ваков е ставот на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски кој во таа насока рече и дека премиерот Димитар Ковачевски јавно признал дека имал средби со Арсовска.

– Стојковски, директорот на ЈСП поставен од Данела Арсовска е кадар на СДС. Ова е фотографија од која се гледа Стојковски на партиските состаноци во централниот штаб на СДС, рече Стоилковски.

– Заедничкиот интерес на таквата коалиција се тендерите и договорите во 4 очи. Зошто ЈСП троши повеќе нафта од тоа што трошеше со повеќе автобуси од пред 8 години? Зошто фирмата на владиниот пратеник е победничката на милионскиот тендер за набавка на нафта за ЈСП? Одговорите ги крие коалицијата Арсовска – Ковачевски, кои што се одговорни за хаосот, рече Стоилковски.

ВМРО-ДПМНЕ ја обвини Арсовска дека го заглавила градот во долгови, неподмирени обврски и во проблеми, а еден од нив е и застојот во јавниот превоз.

– Додека делат тендери, Арсовска и Ковачевски ги ставија приватните превозници на милост и немилост, а скопјани со нарушен јавен превоз. Скопје е блокирано, а скопјани заглавени во сообраќаен хаос, и тоа е вина само на СДС и на Данела Арсовска. Очигледно е зошто ВМРО-ДПМНЕ ја повлече својата поддршка за Арсовска. Никогаш нема да поддржиме некој кој тргнува во коалиција со криминалци за правење на матни зделки, рече Стоилковски.