Бесмира Ејупи уште денеска по наредба од МНР ќе добие дипломатски пасош

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори пренесуваат и дека Османи издал и наредба веднаш, уште денеска, на Ејупи да ѝ биде изготвен дипломатски пасош, нешто за што вообичаено се потребни најмалку 15 дена.

Од МНР потврдија дека Ејупи ќе биде испратена таму „на испомош“, поради зголемен обем на работа имајќи предвид дека кон Македонија ќе тргнат иселеници на кои им се потребни патни документи.

Додаваат дека во некои козулати времено се испразнети работни места поради годишните одмори и други отстуства и дека има потреба од испомош.

Претходна вест15 пожари на отворено во последното деноноќие, eден е се уште активен
Следна вестМиле Јанакиески по шест години во затвор излегува на слобода