Блокирана сметката на грчката фирма која ја гради штипската болница

Со одлка на судот во Штип е блокирана сметката на грчката фирма која ја гради штипската болница. Ова за „Телма“ го потврдуваат од судот од каде поради тоа што судијката Лилјана Јанкова која ја донела одлуката е на одмор, не откриваат повеќе детали.

Од страна на ГТД Бетон АД Штип – во стечај преку адвокатско друштво Наков и Бошков на ден 20.02.2020 год. била поднесена тужба со предлог за издавање судски платен налог против Интраком Констракшнс – Интеркат Грција, подружница Скопје. Согласно автоматската распределба, предметот бил распореден кај судијата Лилјана Јанкова. Постапувајќи по тужбата,
судијата на ден 25.02.2020 год. донела решение со кое се усвојува предложениот судски платен налог. Решението и тужбата со докази се доставени до тужениот Интраком Констракшнс – Интеркат Грција, подружница Скопје, по пошта и истите ги примил на ден 28.02.2020 год. Против решението, тужениот не изјавил приговор, ниту жалба и решението станало правосилно на ден 08.03.2020 год, велат од судот за „Телма“.

Претходна вестОд 17 август влез во Грција со ПЦР тест!
Следна вест141 новозаразен, еден починат и 161 излечен од корона вирусот