Бугарија воведе привремена забрана за влез на сите лица од Македонија

Бугарија воведе привремена забрана за влез на сите лица од Македонија, без оглед на нивното државјанство, од 16 јули до 31 јули.

Одлуката е донесена поради влошување на епидемиолошката ситуација во земјата и се однесува на сите гранични премини, воздушни, железнички и копнени патишта.

Исклучок од забраната е дозволата за македонските државјани да транзитираат преку Бугарија со цел нивно враќање во државата. Транзитот се дозволува единствено во случаи кога може да се гарантира неодложно напуштање на територијата на Бугарија, се додава во соопштението. Бугарската агенција „Новините“ јавува дека истите правила како за Македонија важат и за Србија, БиХ, Црна Гора, Косово, Албанија и Турција.

Претходна вестКлинички центар има нови улици и клупи, ама кога ли ќе ги добие новите згради?!
Следна вестДури 31.107 неважечки гласачки ливчиња на вчерашните избори