Бугарските министри ни покажаа дека не треба да брзаме со Уставот

Колку Македонија повеќе им угодува на сите соседи, со разни отстапки, толку соседите стануваат по алчни и безобразни. Во последната недела најактивни беа министи од Софија кои јасно кажуваа дема Македонците не се Македонци и дека ако тоа не сме го прифателе немало да влеземе во НАТО и ЕУ.
На сите ни е јасно зошто е тоа така. Откако премиерот Заев инсистира по секоја цена да влеземе во ЕУ и НАТО, на сите им порасна желбата да не уценува. Видоа дека нас ни е најважен Брисел. Затоа и не треба да се брза со промена на Уставот, треба на сите да им испратиме порака дека и ние имаме црвени линии. Заев и Шекеринска тоа мора да го разберат и спроведат, за доброто на Македонците.
Елена А.

Почитувани,
Преку рубриката „СКОПЈЕ КОМЕНТИРА” можете да испратите пораки до скопските градоначалници за се она што мислите дека треба да го поправат, доправат, направат, исчистат… или пак да ги пофалите за нешто добро сработено. Сите ваши фотографии и краток коментар може да ни ги испратите на е­маил: skopskoeho @yahoo.com.Во зависност од просторот и соодветноста на пораките Редакцијата на „СКОПСКО ЕХО” поголемиот дел од нив ќе ги објави во весникот, а сите на порталот skopskoeho.mk.