ЕКСПРЕС ИНТЕРВЈУ

Успехот на РК Вардар треба да се искористи за паметно инвестирање во инфраструктура, школување...

Љубомир САВЕВСКИ, наш познат ракометен тренер и поранешен селектор, го прашуваме за последниот успех на ракометарите на „Вардар“ и како тој да се задржи...

Градските институции останаа на зборови и необмислени мачкања на велосипедската инфраструктура

Бојан РАНТАША, волонтер во социјалниот велосипедски центар „Педала“, го прашуваме за состојбите и проблемите кои постојат во градот врзано за користењето на велосипеди. о Дали...

Потребно е да се работи на системско решение за малолетничкото насилство преку усвојување на...

Ана ФРИЦХАНД, Професор на Институтот за психологија на Филозофскиот факултет при УКИМ во Скопје ја прашуваме за се почестата појава на малолетничко насилство во...

Покрај законската заштита, на Водно му е потребна добро опремена и организирана ренџерска служба

Андреј ЈАНКОВ, активност од граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ го прашуваме за Водно и што му се случува на најубавото скопско излетиште. о Што се...

Моторџиите и дупнатите ауспуси прават голема бучава во Скопје, но не се санкционирани

Никола КРСТАНОВСКИ, сообраќаен експерт и професор на Техничкиот факултет во Битола го прашуваме за последните мерења на нивото на бучавата во сообраќајот на скопското...

Скоро и да нема ученик кој нема мобилен телефон со застрашувачки игри

Ива СТОЈАНОВСКА, училишен психолог во СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“ ја прашуваме за се поопасното игри на интернет од страна на учениците кои доведуваат...

Сакаме на време да спречиме урбанистичка агресија на Кале

Зоран ПЕТРОВСКИ, кустос-советник од Музејот на современа уметност, го прашуваме за распишаниот конкурс за изработка на идејно архитектонско-урбанистичко решение за уредување на скопската...

Во Скопје има многу луѓе кои трупаат отпадоци во становите, нив им треба помош...

Мирјана ЈОВАНОВСКА-СТОЈАНОВСКА, претседател на Комора на психолози, ја прашуваме за се позачестената појава со која некои граѓани своите живеалишта ги претвораат во вистински депонии...

Ако власта сака, проблемот со дивите таксисти ќе го реши за две недели

Сашо РАЈЧАНОВСКИ, претседател на групацијата на автотакси-превоз на градот Скопје, го прашуваме за проблемите кои ги имаат скопските таксисти и како тие да...

Да се внимава, палењето на стрништата е oпасно, ја прави земјата неплодна

Миле МАРКОСКИ, професор по педологија на скопскиот Факултет за земјоделство и храна го прашуваме за опасностите кои што ги предизвикува палењето на стрништата...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Зошто Град Скопје не презентира долгорочна стратегија за решавање на проблемот со бедзомниците?

Градот Скопје го прошири капацитетот во Момин Поток за вдомување на бездомни лица и отвори нова трпезарија, каде ќе можат да се нахранат и...

Промоција на „Гајле синема“ и „Сеир и ништо“ во Винил

Вечерва во „Винил“, со почеток во 19.30 часот се случува промоција на „Гајле Синема“ од Тања Аждаја и „Сеир и ништо“ од Брадестиот Џо...

Втор викенд Филхармонија на отворено

Откако минатиот викенд различни генерации уживаа во првиот концерт „Ну погоди“,во изведба на Македонската Филхармонија на отворено, во Градски парк, следува уште еден викенд...

Изгледа оглуве „алармот“ на одговорните во домовите каде се згрижени деца

Тројца штитеници од домовите за згрижување на деца успеале да им избегаат на едукаторите, односно старателите, а пред се на чуварите, за само неколку...

„Вооружете“ се со долга бела облека, очила за сонце и крема со заштитен фактор-следи...

Викендот што доаѓа поминете го под клима или на базен, оти ниту сенките нема да не спасат од високите температури и УВ-индексот. Најдобро е...