ЕКСПРЕС ИНТЕРВЈУ

Урбанистите само ги цртаат желбите на моќни поедици

Со познатиот македонски архитект Ангел Ситновски зборуваме за проблемите кои се создаваат при донесувањето на новите Детални урбанистички планови во повеќе скопски општини... Граѓаните деновиве...

Не веруваме дека има помалку од 10.000 бездомни кучиња во Скопје

Со Венера Петкоска, активист за заштита на животните од Асоцијација на активисти за права на животните, зборуваме за состојбите со бездомните кучиња на подрачјето...

80.000 до 120.000 лица во Македонија до сега биле во контакт со вирусот

Се движиме кон стекнувањето на колективен имуниет во однос на корона вирусот, а тој ќе се добива на природен начин или со вештачки стекнат...

Без да сакаме одиме кон колективен имунитет, а не како стратешка цел

Со Никола Пановски, микробилог, зборувамe за актуелната состојба со справувањето со корона вирусот во Македонија и што во иднина би требало да се презема…  Какви...

Државата затајува во преземање на ефикасни мерки за превенција на семејно насилство

Со Росана Богатинова, правна советничка во Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, зборуваме за зголемениот број на семејното насилство во изминатиов...

Грабежот при основен долг од 1.000 денари нараснат на 80.000 денари продолжува

Со Ана Глигорова, активист за граѓанските права и член на од граѓанската иницијатива „Стоп за извршителите“ зборуваме за тоа дали се надмина проблемот со извршителите...

Вело Марковски: Имаме нејасна доктрина како до колективен имунитет

Со инфектологoт д-р Вело Марковски зборуваме за состојбите со корона вирисот и мерките кои би требало да се преземаат во наредниот период со цел...