ЕКСПРЕС ИНТЕРВЈУ

Д-р. Чолакова-Дервишова: Со игнорирањето на барањата на приватните лекари надлежните покажуваат дека не се...

Матичните лекари и докторите специјалисти од секундарното здравство од Здружението на приватни лекари (ЗПЛМ) денеска се одново на протест и нема да работат со...

Често работодавачите наоѓаат начин да го заобиколат законот, па се однесуваат неправедно кон вработените

Со д-р Лазар Јовевски, вонреден професор по трудово право на скопскиот Правен факултет „Јустиниајна Прима“ зборуваме за работничките права во Македонија, за одлука на...

Дигање тегови ќе гледам, ама вести не гледам!

Откако почна зимската олимпија не сам гледал вести на телевизија. Целото време шо га поминувам пред телевизор ми е резервирано за белио спорт. Така...

Планирањето на сообраќајниците е свртено кон автомобилите, а за пешаците…

Со Бојан Ранташа, велосипедски активист од Здружение на граѓани „Одржливи иницијативи“, зборуваме за трагедиите кои што се случуваат по скопските улции и можноста да...

На нашите телевизии како да сопрело времето

 За новинарка Пандорче Димитриоска македонските телевизии веќе немаат добра продукција и долга е листа на неквалитетот кој се прикажува на малите екрани. Што им препорачувате...

Голем дел од ГУП-овите во Македонија се постари од 10 години, а планирањето треба да...

Со Михаел Димитровски, раководител на Одделението за планери и урбанисти во рамките на Комора на овластени архитекти и овластени инженери зборуваме за проблемите од...

Се помалку брачни партнери се подготвени да поднесат „жртва“ за да го зачуваат семејството

Со проф. д-р Светлана Трбојевиќ, раководител на Институтот за социјална работа и социјална политика при Филозофскиот факултет на УКИМ, зборуваме за опаѓањето на бројот...

Голем проблем се некои возачи, но имаме и погрешно поставени сообраќајни знаци

Со Пеце Лозанов, сообраќаен инжењер од Битола зборуваме за хаосот што ни се случува во сообраќајот, а чија цена секојдневно се плаќа со многу жртви. Сведоци...

Професор Јовевски: Оние кои ќе принудуваат вработени на вакцинација спротивно на нивната волја ќе бидат...

Со Лазар Јовевски, вонреден професор по трудово правo на Правниот факултет „Јустинијана Прима“ зборуваме за новопредложените мерки за заштита од корона вирусот, кои се...

Да се направат хидроцентралите Чебрен и Галиште, а не само да се спомeнуваат пред...

Со Константин Димитров, универзитетски професор и експерт за енергетика зборуваме за кризата во Македонија со снабдувањето со електичната енергија, со... Каква енергетска зима предвидувате во...