ФОТО ДОКАЗ

Распукал асфалтот среде Скопје од времето на Југославија

Праќам поздрав до скопските градоначалници со оваа фотка. Овој поздрав, ни го испрати денеска скопјанката Ребека, за да го објавиме во рубриката „Фото Доказ“. -...

И на бандерата и се здосади сама во полициските часови

Да чмаеш сам во полициски час, не е лесно. Дури и за бандерите. Многу ги има накривени-навалени речиси во секоја скопска населба. Да, знаеме,...

Дрвото не може да чека кај „Рекорд“

Дрвото решило само да се ослободи од стегите на асфалтот среде центарот на градот кај „Рекорд“. Градоначалниците ветуваа дека тие ќе го прават тоа...

Ако може обвинителите да се на одмор, зошто не и тој?

Цело лето знакот лежи и одмара спроти Градска болница, блиску до Зелено пазарче. Никој не го подига или барем да го тргне. А сите...

Дива куглана на „Партизанска“

Не треба да коментирам премногу. Се гледа на фотографијата што ви ја испраќам какво насилство доживува „Партизанска“. Дивјаците никој не ги казнува што рушат...

Филип никако да види цел плоштад

Со месеци не се прави овој дел од плоштадот пред црквата Св. Димитрија. Зошто? А.Г. Почитувани, Преку рубриката „ФОТО ДОКАЗ” можете да испратите пораки до скопските градоначалници...

Што му пречело дрвцето или друга пречка има?

Тукушто засаденото дрвце кај ОУ Невена Ѓпргиева Дуња во К. Вода му пречело на некој вандал. Не се сади многу, ама и кога се...

Никој не ги чисти валканите клупи

Десетици клупи по градот, меѓу кои и оваа кај Градскиот ѕид, се извалкани со изметот од птиците. Оние во чија надлежност се би требало...

Мали патеки се дават во големата кал

Од малиот тревник кај катната гаража „Беко“ остана само кал во која се дави и пешачката патека по која секојдневно поминуваат многу граѓани. Некому...

Полицијата ни покажа

Фотографијата кажува се. каква е полицијата, каков е редот во Македонија, кој го спроведува редот во земјава, што може да очекуваме од спроведувачите на...