ГРАЃАНСКА ДИОПТРИЈА

А во МЕПСО се штедело ли за сега да не мора да поскапи струјата?

Најавеното покачување на цената на струјата ги зовре граѓаните. Паднаа многу критики на адреса на Владата, регулаторната комисија... На критиките реши да одговори АД МЕПСО....

Каква е иднината на Македонија ако добие влада со купени пратеници?

Секој ден се најавува дека е скроено мнозинство за формирање влада. Те едните, те другите уверуваат се блиску до целта - да ја запоседнат...

Се моли дождот да не врне во Центар повеќе од 20 минути

Пекавме за дожд оти било многу врело летото. Дождот дојде, сега пекаме да престане. Зошто? Па очигледно улиците не ни се подготвени за дожд...

Градоначалниците се растрчаа предизборно, зошто не прават така цела година?

Им фали мотив   Како не ви е срам да се сликате и да фрлате прашина во очи, ова треба да ви биде секојдневна обврска без...

Никој не победи на изборите, правењето владини комбинаторики да не ја поразат Македонија

Претходните постизборни искуства опоменуваат Македонските граѓани покажаа каква им е изборната волја. Ниту една групација не доби силна поддршка и убедливо мнозинство во парламентот. Напротив....

Владата му остана должна на Скопје: студентски град, клинички центар, трамвај, чист воздух…

Пред три години ги ветуваа, сега не ги ни спомнуваат   Ветувања проект до проект... „Во Скопје ќе направиме ова, па ќе направиме она..“, „За шест...

Владата предизборно дели пари од кредити, а штеди ли на виски, сортно вино…?

Наскоро и дванаесет илјади стечајци, пензионери со пензијата до 15.000 денари, самохрани родители и неврабоени кои не се активни баратели на работа ќе добијат...

Шилегов, Марин, Богоев… повеќе му одмагаат отколку што му помагаат на Заев за изборите

Скопските градоначалници како сидро за партискиот шеф  Гласовите и расположението на граѓаните на Скопје најчесто се решавачки фактор за изборите во Македонија. Околу 450.000 запишани...

Вирусот не дрма, бројот на починати надмина 320, како ќе одговориме на тоа, ќе...

Вчера бројот на починатите од корона вирусот во Македонија ја мина бројката од 320, меѓу 6.625 заболени до сега. Посебен шок беше вчера оти...

Згасна СЈО, многу се очекуваше од него, многу разочара

Денеска стапува на сила новиот Закон за Јавното обвинителство. Со тоа, престанува важноста на Законот за специјалното јавно обвинителство. Вработените во СЈО вчера се...