ГРАЃАНСКА ДИОПТРИЈА

Каква е смислата на конкурсите и Управните одбори ако однапред се знае кој ќе...

Зошто пратеникот Мухамед Зекири поднесе оставка и дали тој ќе биде избран за нов директор на Фондот за здравствено осигурнување на конкурсот кој допрва...

Зарем странските инвеститори уште не слушнале дека Шекеринска седна на столчето во НАТО?

Ги нема фабриките ветени од власта... Воопшто не ги слушам што ветуваат. Одамна е јасно дека странски инвестиции нема да има. Западот со свои кризи...

Неизвесен натпревар: Која скопска улица прва ќе добие име-Улица на празни дуќани?

Гола внатрешност без каков и да е мебел, надворешни излози облепени со хартија за да не се гледа внатре, помало или поголемо парче хартија...

Што научија денеска растрчаните Заев, Царовска и Пендаровски во школите и факултетите?

Конечно почна школската година во Македонија. Учениците се поделија. Дел во училишни клупи, многу поголем дел приклучен на онлајн настава од дома и мал...

Што стана со владиниот план до 2020 година да се намали загадувањето за 50...

Загадувањето во Скопје не е решено и нема да се реши во догледно време. Надлежните не се доволно едуцирани нити пак ангажирани за решение...

Граѓани со порака до Филипче: Успех е да ги излекувате и тешките пациенти од...

Загрижувачкиот тренд во однос на бројот на починати и новозаболени лица од корона вирусот во Македонија се потврди и во последната неделна анализа на...

Заврши ли владината решителна борба со дивоградбите?

За 10 години никнале над 3700 градби без дозвола Владата неодамна силно тргна против дивоградбите и скопјани се израдуваа. Ама како да се дигна кочница...

Албанскиот парламент ќе расправа за ниското ниво на Преспанско езеро, а македонскиот…

На утрешната пленарна седница на парламентот на Република Албанија во Тирана ќе се најде прашањето за состојбата со алармантниот пад на водата во Преспанско...

Професорот Трајче 20 години покажува како се прави Скопје – зелен град, ама…

Паркот на музиката, за жителите од Ново Лисиче, одамна стана култно место и поим за среденост во која се ужива. Така беше од негово...

Смртноста од вирусот е голема, ќе менува ли Филипче нешто во новиот мандат?

Корона кризата си трае, си носи нови жртви..., а полека пристигнува есента кога се најавува нејзино засилување. Заладувањето на временските прилики ќе предизвика групирање...