ГРАЃАНСКА ДИОПТРИЈА

Во Охрид попрво пастрмка ќе прозбори отколку што дивоградбите и паркинзите ќе се средат

Бисер кој потемнува поради институционална негрижа  За сите нас Охрид е украсот на Македонија, а не е нескромно да се каже дека е посебен бисер...

Предизборното фаќање за работа на Шилегов не беше доволно за глас повеќе

Доцна се сети дека многу вети, мандатот веќе истече Треба да се остварува, а не само да се вети, да се раскопа некоја улица и...

Не се реши проблемот со бездомните кучиња иако самоуверено ја најавуваа „Лајка“

Десетина кучиња со месеци го запоседнале централниот градски плоштад „Македонија“. Други се главни на кејот. Пред „Бисер“ во Аеродром дежураат сосема трети, а други...

Патиштата до Берово и Делчево со децении плачат за реконструкција, плачат од лажните ветувања…   

  Штом ќе падне малку пообилен дожд камењата паѓаат од ридовите. Тогаш сообраќајот е блокиран, се заобиколува, се губи време... Многупати предизборно е ветувано дека...

Со клечење и молење го „храбрат“ Брисел да ни дава празни ветувања

  Едноставно, треба да запре ова молење на Македонија за влез во ЕУ бидејќи и така целта им е во догледно време да нема проширување,...

Да можеше ветувањата да станат асфалт до сега ќе го направеа автопатот Велес –...

Скоро и да нема повисок функционер кој не кажал дека приоритет е градењето на автопатот кој централниот дел од Македонија ќе го поврзе со...

Дали по изборите ќе се сетат на запуштениот и недовршен плоштад „Македонија“?

  Имам впечаток дека плоштадот намерно се запушта. Она што на него е направено треба и да се одржува како што треба, а тоа сега...

Предлогот за скратено работно време на администрацијата покажува колку властите одлепија од реалноста 

И ова ли е нужна реформа на администрацијата? Ова е катастрофален и крајно несериозен предлог администрацијата во петок да работи само по четири часа. Па,...

Може ли Скопје да издржи над 750.000 жители со постојната инфраструктура за само 450.000?

Градот се самозагуши, но тоа не е тема во кампањата Скопје е веќе пренаселен град и прво треба да се запре населувањето во него, а...

Зарем државата ќе остави лозарството во Тиквешијата полека да згасне?

Дали најголемиот лозарски регион во Македонија, но и пошироко е пред сериозна криза? Причина годинава за овие прашања се истите како и во изминативе...