ГРАЃАНСКА ДИОПТРИЈА

За кампањите се трошат многу пари, а често гледаме евтини ветувања

Големите предизборни трошоци можат попаметно да се искористат Партиите трошат премногу пари за изборните кампањи. Всушност, нема потреба од кампањи бидејќи одамна секојдневно не...

Градоначалниците да не бегаат од одговорот – за што ги трошеа парите на граѓаните

Милиони евра се слеваа во општинските каси   Градските татковци така исто како што правеа кампањи пред четири години, со средби со граѓани, сега нека објаснат...

Го пошумуваат Водно со згради наместо со дрвја, а ветуваа Скопје ќе биде зелен...

Чудно штитење на заштитено подрачје Тоа што Водно било прогласено за „заштитено подрачје“ е само замачкување на очи... И оваа одлука ќе се изигрува. Ќе...

Главната улица „Македонија“ изгледа како дел од запуштена паланка, а не од главен град

Требаше да биде гордост на Скопје... Ако сакаш да видиш како функционира и се одржува државата Македонија, помини на главната улица во Скопје – која...

Ќе чекаат ли битолчани 22 години за да се направи патот од 22 километри...

Ветување постојано постојано се дава, но... Патот за Меџтилија за нас е од големо значење но моментно се наоѓа во фаза на распаѓање, никој ни...

Уште ли ќе царува површноста на властите, а одговорноста ќе се бара кај сите...

Македонија пречесто се завива во црно... Зад сите трагични несреќи се крие, пред се, немање нормална одговорност и неказнивост поради вработување на одговорни места на...

Шилегов да не кажува што ЌЕ прави туку што направил и каде се трошеа...

Мандатот завршува, каде е отчетот за сработеното?   Фино е тоа што има најави за нови проекти, ама што всушност од ветеното сработи скопскиот градоначалник во...

Уште колку заболени од Ковид-19 треба да починат за пропустите да бидат отстранети?

Се чека на Филипче и Комисијата Сите не потресе големата трагедија во Тетово. А потресни се и секојдневните високи бројки на починати од вирусот. Трагичниот...

Можат ли Заев, Царовска… да бидат пример на учениците за достоинство, чесност…?

Лекциите не се само во училниците Учебната година почна. Политичарите од власта уверуваат дека ги обезбедиле сите услови за учење. Но, децата ќе треба и...

Колку години им треба за реконструирање 10 километри автопат од Катланово до Петровец?

Брзината на полжавот е главната карактеристика на одвивање на работите кои ги започнала државата. Примери за тоа колку сакаш. Еве еден драстичен: Се очекува градежните...