ИМАМЕ КВОРУМ

Не драматизирајте и нека е честит 11 Октомври!

Колумна на Наташа Котлар-Трајкова: Без да драматизирам би направила едно историско поврзување! Така, за нас, Македонците, солунските браќа Кирил и Методиј се важни како основачи...

Розите не цветаат во скопски ОК „Вардар“

Колумна на Дарко Ангеловски: Скопје и скопски спорт имаа многу убави поглавја во изминативе години, многу убави успеси, сеедно дали се работи за групен или...

Историјата е наша, ама бруката е ваша!

Колумна на Наташа Котлар-Трајкова: Изминатите денови слушнавме многу нешта од претставниците на највисоката северна власт, а впечаток ни остави, нивното разбирање за: „историјата“, „фактите“ (бугарски),...

Не си фраер ако не возиш на државна сметка: сватови, митингаши, швалерки…

 Колумна на Никола Тасев: Што треба да имаш за да си главен фраер во Македонија? Па се разбира, бесна кола. А ако е плус и...

Ова по улиците станува многу опасно

Колумна на Никола Маџаревски:   Веќе стана секојдневие: загина моторџија, повреден мотоциклист, се судриле моторџии, во три сообраќајки повредени мотоциклисти... Ова година, очигледно, ќе се надмине...

Емоција без сила

Kолумна на Владимир Величковски: Во услови на неслобода и криза, особено затечени во гранична духовна состојба заради актуелната пандемија не може мирно и одмерено да се...

Дебелината кај децата – сериозен проблем за здравјето

Колумна на Д-р Александар Митов: Веројатно многумина ќе се согласат дека дебелината кај децата не е здрава работа, но малкумина знаат дека таа може директно...

Ќе носиме ли по две маски од следниот месец?

Колумна на Никола Тасев:   Нашата мака во Скопје може јасно да се види преку две слики!  Слика 1: Краков во Полска, град со приближно 800.000 жители, со...

Кому Гоце Делчев му велел – овчка главо?

Колумна на Наташа Котлар-Трајкова: Минатата недела старо-новата владеачка групировка нè просветли со нејзините намери за добрососедство со источниот сосед. Небаре од животна важност било да...

Ќе биде ли Македонија прва држава без кабелски телевизии?

Колумна на Никола Тасев: Eдни од ретките позитивни работи што зрачеа во корона кризата беа мноштвото на телевизиски програми и интернетoт. Седевме со месеци затворени,...