ИМАМЕ КВОРУМ

Колку е грдо кога ќе видите откорнати темјанушки

Колумна на Владимир Величковски:  Покрај ветувањата и натаму никнуваат новите згради, во тесниот градски простор. Освен тоа агресивно се наметнуваат мамутски трговски центри кои ги...

Има лек од самокиднапирани пратеници

Колумна на Никола Тасев: Еј чудо се случи во Македонија! Видов двајца работници на одамна започнатиот да се гради пат Кичево – Охрид. Замислете, дури и работеа. Конечно...

Џабе автопат, кога треба да чекаме на три патарини од Штип до Скопје

Колумна на Габриела Арсова: Редовно патувам на релацијата Берово – Скопје. Долга релација, релативно напорна за возење. Пуштањето во употреба на новата делница на автопатот...

Ни треба нова надеж, а не стари чизми

Колумна на Никола Тасев: Значи мајстори се да направат хаос! А цело време ќе ти зборуваат дека работат на смирување и подобрување на ситуацијата во...

Поразени сме сите

Колумна на Владимир Величковски:  Скопје е погрешен град, велеше Живко Поповски. Такви се и другите македонски градови навлезени во архитектонско – урбанистички хаос, меѓу старото...

Ловеа гласови на спортот, сега нека направат нешто за него

Колумна на Томислав Андоновски: Поминаа и локaлните избори, како и многу претходни, локални, парламентарни и претседателски, во изминативе триесетини години. Сите натреварувачи на овие локални...

Ова беа локални или предпарламентарни избори?

Колумна на Габриела Арсова: Некој ми рече да го патентитрам изразот ПРЕДПАРЛАМЕНТАРНИ избори. Интересна кованица била. Кованицата можеби е интересна, но проблемите од предпарламентарните избори...

Заев во автобусот на Ахмети

Колумна на Никола Тасев: Изборите завршија и некому отворија пат за движење напред, некого го оставија на слепа улица. Интересен беше Али Ахмети кога налета...

Зарем треба сите да живееме само во Скопје!

Колумна на Габриела Арсова: Зошто сите централни власти очекуваат дека со идентични мерки секаде ќе се обезбеди рамномерен развој на различно развиените региони? Или поинаку...

Сите работат „според закон“, а добиваме хаос

Колумна на Владимир Величковски:  Излегувам од „мојата“ зграда со до пола направен покрив (упорно работата, а не сработуваат) со канцерогените азбестни табли и се возам...