ИМАМЕ КВОРУМ

Пријателот на Шилегов

Колумна на Никола Тасев: Ова кампањава главите ни ги наполни со политички ветувања. Некого помалку, некого повеќе не наполни и со набој. Посилен набој имал...

Ги заборавија селата, а полека умираат и малите градови

 Колумна на Габриела Арсова: Таму некаде, во раните години на демократијата, изборните ветувања не се разликуваа многу од сегашните. Се си беше во духот на:...

Улици мислиш со јогурт се обележани

Колумна на Пеце Лозанов:  Како се наближуваа општинските избори така сме сведоци за секојдневни препукувања, ветувања од страна на политичките парти, како ќе ги решавале...

Писменце до Заев со пенкало напишано 

Колумна на Никола Тасев: Се сеќавате ли на онаа фамозна фотка кога Заев бакнуваше пенкало? А пред тоа и кажуваше дека пенкало во 2016. сруши...

Глумат загриженост, а всушност мислат само на својот интерес

  Колумна на Владимир Величковски:  Многу ветуваат, но без конкретизирање и осмисленост на проектите: тие се нереални, како и рекламните видео материјали, особено дуелите и дебатните...

Убиј го противникот, а што потоа?!

  Колумна на Габриела Арсова:  Кога ќе успееме да сфатиме дека конуренцијата треба да е стимул да се даде најдоброто од себе?! Ќе прифатиме ли некогаш...

Итно нека ни ја вратат радиодифузната такса

  Колумна на Никола Тасев: Изборната кампања ги заслепе министрите. Сега можат да видат само како да им се помогне на сопартијците да победат на изборите....

Дали веќе го играме најтешкото (оро)?

Колумна на Владимир Величковски: Локалните избори поминуваат без возбуда, според познато клише, со многу предлози, преповторени и со општи места и сосем малку сериозно и...

Децентрализирајте ги партиите за изборите да бидат навистина локални

  Колумна на Габриела Арсова: За време на овие локални избори Собранието повторно е на пауза, за да можат политичките партии и кандидатите комплетно да се...

Со општата кампања ги кријат конкретните локални проблеми

Колумна на Никола Тасев: Помина уште едно „врело лето“. Скопјани пак се бањаа во пот наместо во нови ветени базени. И минатите лета беше исто....