НЕДЕЛНО ИНТЕРВЈУ

Игнорирањето на македонската археологија и фолклор е една од најкрупните грешки

Нашиот познат музички уметник Драган Даутовски смета дека во македонската археологија и македонскиот фолклор се втемелени одговорите за сето она што е од суштинско...

На Скопје му недостасуваат капитални инвестиции во интерес на сите нас

Нашиот познат ракометен стручњак Љубомир Савевски е свесен дека метрополата уште повеќе ќе расте, но и дека градот треба да се прави пофункционален... Кога ќе...

До овoj миг не е направен ниту еден договор кој е во корист на Македонија

Актерот Ѓорѓи Јолевски смета дека компромисите кои во изминативе години ги правеле македонските политичари не донеле работи во полза на Македонија... Кога ќе кажете Македонија,...

На Скопје му недостасува чист воздух, хигиена, еко градини, паркови…

За писателката Лидија Димковска македонската метропола станала централно место во кое се слева населението иако во светот се стремат токму кон спротивното. Кога ќе кажете...

Властите немилосрдно му ја дерат кожата на збунетиот и немоќен народ

Познатиот македонски поет и есеист Ефтим Клетников во интервју за бесплатниот неделник „Македонско Ехо“ смета дека Македонија денеска се соочува со бројни опасности... Кога ќе...

Скопје се повеќе ми заличува на голем трговски центар со копии на секој чекор

Многу кусо можам да го опишам денешното Скопје: град во кој најлесно и на прва се препознава кичот и нечистотијата, вели Новковска За Благица...

Изневерени сме, Македонија е куќа која се урива секој ден по малку

Денес сме лишени од слобода на самоопределување, со поткопан суверенитет и неизвесен интегритет, со нехумано големи разлики меѓу богатите и сиромашните... Академик Катица Ќулавкова смета...

Не знам како не им се смачи да го гледаат народот сиромашен и несреќен

Две најкрупни грешки во Македонија се: приватизацијата во деведесетите после која половина од народот остана без работа и промената на уставното име, вели Јаневска Естрадната...

Недостасуваат вистински политичари кои ќе имаат достоинство и самопочит

Ќе служиме за пример на сите други како народ кој имал своја држава, а самиот поради меѓусебни поделби се довел во ситуација истата да...

На Македонија и се нанесени смислени злосторства и тоа не можам да го простам

Универзитетската професорка Билјана Ванковска во краткото интервју за „Македонско Ехо“ изнесува повеќе видувања околу Македонија; кои се најголемите грешки направени од политичарите; што таа...