НЕДЕЛНО ИНТЕРВЈУ

Ова сегашно Скопје ме изморува, не ти дава да ги раскрилиш желбите

 Писателот Стојан Тарапуза смета дека на градот треба да му помагаат сите граѓани и дека само на тој начин тој ќе стане место за...

Група граѓани купивме и засадивме 22 дрвца, за еден месец сите ги украдоа

Професорот Никола Пановски е цврсто врзан за својот роден град Скопје, до толку што само еднаш му се случило да го напушти повеќе од...

Градоначалниците не само што не му даваат, туку и му ја одземаат душата на...

За познатиот книжевник, Ефтим Клетников, денешното Скопје е град на кој се повеќе му недостасува и дух и душа, град кој се претворил во...

Ние, жителите на Скопје, сме соочени со императивот да го спасуваме градот од нас самите…

За академикот Луан Старова главен предизвик со кој сега се соочува неговиот роден град е тој како да се осмисли животот во него со...

На Скопје најмногу му недостасува граѓанска култура

Професoрката Симона Груевска – Маџоска од Институтот за македонски јазик посакува многу работи да му се случат на нејзиниот роден град, првенствено да биде...

Освен што дивјачки се градат зданија во Скопје не гледам нешто добро од градоначалниците

За Дарија Андовска, професорка, композиторка и пијанистка, има многу забeлешки за тоа каков е сега нејзиниот роден град. Но, и покрај се, таа безгранично го...

Скопје не расте туку се компресира и тоа ќе доведе до експлозија

Театарскиот и филмски режисер Срѓан Јаниќиевиќ смета дека развојот на Скопје не оди во добра насока, но и дека односот на граѓаните кон сопствениот...

Не е возможно, цело време се едни те исти работи да се повторуваат во...

 Музичарот Никола Јанков – Коки, дел од некогашното познато дуо „Дуле и Коки“, го сака Скопје и покрај сите големи промени што ги доживеал...