СКОПЈАНИ – ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

Ако јас бев градоначалничка на Ѓ. Петров, ќе го средев паркот и ќе ја...

Пензионерката од Ѓорче Петров Цвета Тасовска одговара на прашањето, кои три работи би ги направила ако таа е градоначалник на нејзината општина... 1.Подземни контејнери и...

Ако јас го водев Аеродром ќе го реализирав дури и туѓото ветување за изградба...

Актерката Стојна Костовска одговара на прашањето: кои три работи би ги направила ако е таа градоначалник на Аеродром. 1.Полесно движење и дружење за инвалидизираните...

За турбо фолкот ќе воведам специјален данок

Писателот Илија Ико Каров одговара на прашањето кои три работи би ги направил ако тој е градоначалник на општина Центар. 1.Олеснувања за добра музикаЗа турбо...

Би го спровела аманетот на Кензо Танге

Професорката по македонски јазик во гимназијата „Корчагин“, Татјана Алексиќ одговара на прашањето: кои три работи би ги направила ако таа е градоначалник на...

Ќе го направам градот да ни биде пријател

Познатата дизајнерка и професор на УКИМ Лидија Георгиева одговара на прашањето, кои три работи би ги направила ако таа е градоначалник на Скопје 1.Колективна одговорност...

Би ги поврзал Луна паркот и Зоолошка градина во една целина

Познатиот поранешен маратонски пливач Јане Карајованов одговара на прашањето, кои три работи би ги напрвали ако тој е градоначалник на Скопје: 1.Една целина за уживање...

Би ги уредила зелените пазари за да бидат на пристојно ниво

Адвокатката Биљана Чакмакова посочува кои три работи би ги направила ако таа е градоначалник на Скопје. 1.Надминување на лошата слика на пазарите Сегашната состојба на...

Ќе воведам обврска за зелени појаси и ќе направам плажа на Вардар

Tелевизиската водителка Лила Филиповска одговара на прашањето – кои три работи би ги направила ако таа е градоначалник на Скопје. 1.Зголемување на зеленилото и чист...

Старата чаршија ќе ја направам општина Стари град

Пензионираниот дипломат и писател Стево Симски ни одговара на прашањето- кои три работи прво би ги направиле ако е градоначалник на Центар. 1. Грижата за...

Во најбрзо време би ја продолжил жичарницата до подножјето на Водно

Горан Ѓуровски – Ѓуро кој е дел од екипата на популарната серија „Зевзекманија“ го прашавме кои три работи би ги направил веднаш, ако тој...

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Еден мигрант загинат, а 13 повредени во сообраќајка, четворица се на скопската клиника

Тешка сообраќајна несреќа кај Демир Капија во која пострадаа повеќе мигранти. Четворица од повредените 13 мигранти се пренесени на скопските клиники. Еден е починат,...

Возниот ред на скопскиот трамвај се поремети

Скопјани нетрпеливо го чекаа почетокот на изградбата на лините за трамвај, особено откако градоначалникот Шилегов тоа го најави пред 9 месеци. Секој ден се...

Се реконструира аеродромска улица која долго „плачеше“ за обнова

Конечно започна реконструкција на дел од улицата „23 Октомври" во Општина Аеродром во делот кај Железничката станица. Оваа сообраќајница подолго време „плачеше“ за обновување...

Компјутерот од баба ми помогна да стасам до бронза на светската Олимпијада по информатика

Андреј Шеќеров На светската мапа по информатика, Македонија како држава, сигурно дека е далеку од водечките земји. За среќа, таква не е состојбата и...

Кој всушност вози во Скопје до 50 километри на час?

Пребрзото возење над дозволените 50 километри на час било причина заради која полицијата при вчерашната контрола казнила 47 возачи на градските сообраќајници. И оваа...