ТВ МАНИЈА

Криминалните жанрови со многу убиства и крв ги преплавуваат ТВ екраните

Пензионираниот новинар на Македонското радио – Радио Скопје Иван Мокров посакува скопјани на малите екрани што повеќе да гледаат документарни емисии... Што им препорачувате на...

Телевизиите се копираат една со друга, им недостига инвентивност

 Марија Георгиевска – уредник и водител на емисијата за бизнис и економија „Профит“ на Наша ТВ смета дека се потребни емисии кои ќе бидат направени со сосема нов...

Менувам канал при дебатни емисии со чести соговорници чии ставови ги знаеме на памет

Од Душко Арсовски, новинар во Македонската телевизија, до скопјани доаѓа препорака да се гледаат програми кои нудат и ја потикнуваат креативноста.  Што им препорачувате на...

Доста ми е од корони на телевизорот, држам дистанца

Прво дојде овоа вирусната корона у Македонија и се ни запусти на телевизорите, само за неа се зборуваше. Сега дојде изборната кампањата и ете...

Жално е што телевизиите се полни со политика, уште повеќе што луѓето ги гледаат

Актерот од помладата генерација Дарко Ристовски е крајно незадоволен од она што како понуда се дава на македонските телевизии. Заради тоа ретко губи време...

Во овие чудни месеци сум за лајт варијанта на гледање телевизија, со музика, филм, спорт

 Поранешно препознатливо лица на утринската програма на телевизијата Сител новинарката Анита Даева препорачува во овие чудни месеци изборот на гледачите да бидат лајт варијанти....

Недостасува добар квиз на телевизија, нема и нешто што ќе не насмее

Младиот актер Виктор Велевски смета дека гледањето на телевизија треба да значи опуштање како одговор на секојдневните проблеми кои ги имаат граѓаните. Што им препорачувате...

Избегнувајте ги секојдневните политички труења и сапуници

Актерката од помладата генерација Стефанија Митовска пред малите екрани поминува само малку време бидејќи на телевизиите не може да пронајде нешто што би било...

Дебатните емисии честопати влеваат страв и несигурност

Препорака од новинарката во Македонската телевизија Ружица Ѓоршевска Аџи-Kотарева е да се внимава на што му се посветува вниманието на малите екрани... Што им препорачувате...

Сам себе се оговара на телевизија, за внучето да му го вработат

Како дојде овоа короната у Македонија се се запусти. Вака ми рече пред некој ден еден комшија шо обожава да оди по партиски митинзи....