ТВ МАНИЈА

Нашите телевизии се затруени со политика

Актерката од помладата генерација, Димитрина Мицкоска им препорачува на гледачите да гледаат само она што им предизвикува уживање на душата и да не ги...

Денот да не почнува со телефонските кавги во утринските ТВ емисии

Уредникот и новинар на битолската телевизија „Тера“ Стево Башуровски на граѓаните им сугерира да гледаат се, но сепак денот да не им почнува со...

Ја вести гледам, жена ми маици пере

Си гледам ја така пред некој ден релаксирано телевизија, нормално у време кога жена ми не гледа турски серии, и одеднаш ме обли пот....

Сопрете ги барем кратко турските серии, за фудбал да гледам

Фино што почна Европското Првенство у фудбал и пак со мерак уклучувам телевизор. Порано не ми се фаќаше даљинското – знам дека одма некој...

Колеги новинари, дајте нешто авторско на телевизија

Пензионираната новинарка на Македонска телевизија, Соња Гиздавиќ, има големи забелешки за оригиналноста на програмите на нашите телевизии. Таа ги повикува своите активни колеги да...

Глуми дека гледа вести, за да не мие садови

Оваа недела не гледав вести и политички емисии на телевизија. Решив малку да сочувам нерви и од политичарите и од уредничињата кои ги прават...

Гледајте по едни вести на ден за да бидете колку – толку информирани

За Сања Сеизова – Мрмова, новинарка во телевизијата Сител, главниот град би требало да биде многу поприсутен во информативните програми на наши телевизии, а...

Само да не сте со кратко паметење што сте гледале на ТВ…

Слушам пак имало некаква си дебатна емисија на телевизија за лажните вести кои се ширеле по медиумите. Не ја гледав. А немам и намера...

Со далечинското од телевизорот тепам вируси

Ми се здосади, само вируси гледам на македонските телевизиски вести. Те за корона вирусите кажуваат, те за политичатите кои ќе не спасиле од пандемијата....

Не е убаво кога некој на ТВ пресметливо сака да калкулира со вашето мислење

Дејан Трајкоски, писател, уредник, директор на Интернационален литературен фестивал ПРО-ЗА Балкан, смета дека изборот на граѓаните што да гледаат на малите екрани секогаш треба да...