ТВ МАНИЈА

Навредливо е да гледаш балкански турбо-фолк канали со „женско месо“

Уредничката во ТВ Клан Македонија Билјана Георгиевска смета дека домашните телевизиски канали имаат крајно оскудни и сиромашни програмски содржини. Што им препорачувате на скопјани да...

Телевизијата да не го замени скапоценото животно искуство, дружење и читање

Би препорачала дека не треба премногу да се гледаат политичките емисии, кои во целата оваа зовриена состојба создаваат голема нервоза...  Филмската критичарка Сунчица Уневска смета...

И пубертетлии македонска телевизија не ти гледаат

Леле… луѓе давајте совет, како се справувате со пубертетлиите дома, сега кога нема каде да излезат навечер ниту за време на викенд. За мене си...

На ТВ гледајте пред се емисии со позабавна содржина, документарни, музички прилози…

Димитар Ќуркчиев, новинар во пензија кој сиот свој работен век го поминал во најстариот дневен весник „Нова Македонија“, еден од основачите на најтиражниот неделник „Екран“, критички е...

Уредничиња специјалисти за лажни вести, ама и за борба против нив

Скоро сите македонските телевизии имаат тажни вести. Дури и кога ни го најавуваа добиениот датум за преговори со ЕУ, тоа беше тажно, прибидејќи не...

Најголем дел од содржините на TВ програмите се без никаква смисла

Актерката од помлада генерација Елена Кузманов смета дека македонските телевизии треба да се грижат за она што се нарекува екологија на духот кај народот,...

И миењето загорена тава е поарно од гледање провладини вести

Пред година и половина побарав жена ми да ми го сокрие даљинското од телевизорот за да не мора да зјапам у екранот. Убаво ми...

Сe повеќе слушам од мои пријатели дека воопшто не гледаат телевизија

Меѓународниот консултант за дипломатски протокол Лукреција Маљковиќ – Атанасовска од телевизиите бара да даваат содржини кои ќе ги инспирираат гледачите. Што им препорачувате на скопјани да гледаат...

Криминалните жанрови со многу убиства и крв ги преплавуваат ТВ екраните

Пензионираниот новинар на Македонското радио – Радио Скопје Иван Мокров посакува скопјани на малите екрани што повеќе да гледаат документарни емисии... Што им препорачувате на...

Телевизиите се копираат една со друга, им недостига инвентивност

 Марија Георгиевска – уредник и водител на емисијата за бизнис и економија „Профит“ на Наша ТВ смета дека се потребни емисии кои ќе бидат направени со сосема нов...