Дел од неколку скопски општини без струја и вода

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, известува дека поради планирани зафати во електро дистрибутивната мрежа  без напојување со електрична енергија ќе останат:
• од 08:00 до 12:00 часот, корисниците од ул. Христо Татарчев, крак – 15 (Опш.Кисела Вода);
• од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од ул. Партение Зографски, дел од ул. Востаничка, ул. Димитар Беровски и дел од ул. Црниче (Опш. Кисела Вода);
• од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од ул. Народни Херои (Опш.Кисела Вода);
• од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул. Дамаска (Опш. Карпош);
• од 09:00 до 13:30 часот, корисниците од дел од с. Бардовци во близина на училиштето (Опш. Карпош);
• од 13:30 до 15:00 часот, корисниците од дел ул. Џумајска (Опш. Карпош).

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  ги известува граѓаните дека:
• Поради промена на затворач на водоводна мрежа со пречник од Ф80мм на ул.Александар Бујнов бр.8 во населба Бутел, од 07:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: Александар Бујнов, Душко Поповиќ, Пребондова, Томе Пуре и дел од ул. Петар Манџуков. (Општина Бутел)
• Поради уличен дефект на водоводна мрежа со пречник од Ф-100мм на ул.Ташко Караџа бр. 12 во населба Автокоманда, од 07:30 часот до санирање на дефектот, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: Ташко Караџа, Трифун Хаџи Јанев, Христо Ботев и Бапчор. (Општина Гази Баба)
• Поради отстранување дефект во шахта на вентил од Ф-6/4цола, на ул. Манапо бр. 5, од 08:00 часот до санирање на дефектот, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: Манапо, Струма, Пелистерска, Огражден и Радика. (Општина Карпош)

Претходна вестСончево и многу топло време, максималната температура ќе достигне до 41 степен
Следна вестСанкционирани 125 возачи во Скопје