До 25 јуни трае конкурсот за најдобра необјавена песна „Празник на липите 2021“

Традицијата продоллжува, па до 25 јуни е отворен конкурсот „Празник на липите 2021“ за најдобра необјавена песна – што го распишува Друштвото на писатели на Македонија.

ДПМ ги покани сите свои членови да испратат своја песна на електронска пошта: prazniknalipite@gmail или по пошта на Максим Горки 18, 1000 Скопје, во четири примероци.

Пожелно е кандидатите да испратар и видео од сопствената интерпретација на песните, за да може пријавените песни да бидат објавувани во електронските медиуми во текот на конкурсот. Прогласувањето се планира да се одржи следниот месец.