Доктор Даниловски: Ако е набавена биолошка терапија за малигните заболувања зошто смртността расте

Зошто смртността кај болните од малигни заболувања расте, ако е набавена биолошка терапија, запраша доктор Драган Даниловски. Тој објави и графикони на кои се гледа зголемување на смртността.

– Ако во 2019 година е набавена биолошката терапија за болните од малигни заболувања, смртноста во 2020 и 2021 година би требало значајно да опаѓа. Наместо тоа, таа расте! Видете ги графиконите. Зошто?“ прашува проф. д-р Драган Даниловски, епидемиолог.

Податоците за 2022 година Институтот за јавно здравје ќе ги објави во почетокот на 2024 година.

 

Претходна вестЗаев за грчка телевизија: Очекуваме грчката страна да ги смени сообраќајните знаци кои „водат“ во непостоечка земја со кратенката „ФИРОМ“
Следна вестПретставничкиот дом отвора истрага за отповикување на Џо Бајден