Два македонски филма на белградскиот фестивал Докенритам

Македонските музички документарни филмови „Современа музика за современото доба“ на Ненад Георгиевски и филмот „The Hip“ во режија на Јане Алтипармаков ќе бидат прикажани на фестивалот Докенритам во Белград, што почна вчера а ќе трае до 11 јуни.

Фестивалот се одржува во Белград, а филмовите ќе бидат емитувани во категоријата „Земја во фокус“, со акцент на Македонија, последниот ден.

Покрај документарните филмови на фестивалот се организираат и дебати.