Голем дел од сопствениците на електрични возила сакаат да преминат на фосилен погон или на хрибриден

1048322582

Во светот на автомобилите се повеќе се пробиваат возилата на елетричен погон. Но, изненадувачките податоци од студијата спроведена од SP Global покажуваат дека сопствениците на електрични автомобили не се строго посветени на електромобилноста.

Ако Tesla биде отстранета од резултатите на анкетата, излегува дека во првата половина од оваа година, само 52,1% од домаќинствата во Америка остануваат лојални на електричната енергија како возач на нивните автомобили.

Претходна вестИзведба на балетот „Есмералда“ во НОБ
Следна вестДС: ДУИ и СДСМ владеат мафијашки, вакво мафијашко владеење нема ниту во јужноамериканските држави