Иранец со фалсификуван холандски пасош сакал да влезе во Македонија

Иранец со фалсификуван холандски пасош купен од Турција сакал да влезе во Македонија. Тој бил уапсен, а потоа да биде предаден на полициски службеници.

– Вчера на “ Меѓународниот аеродром Скопје“, при извршена пасошка контрола на Г.Р.Х.А.(52) од Холандија, било констатирано дека него го бара Интерпол, а притоа постоел сомнеж дека холандскиот пасош кој го дал на увид бил фалсификуван. Откако бил извршен разговор со него тој признал дека пасошот го купил во Турција додека неговиот ирански пасош го сменил со холандскиот, информираат од МВР.

Тој бил уапсен, а потоа да биде предаден на полицски службеници за понатамошна постапка.

Претходна вестАлбанска државјанка дала на увид пасош со скинати страници
Следна вест„Тамо зората греит душата“ пеел Константин Миладинов за македонските краишта