Истече рокот за уривање на дивоградбата кај Мавровка

Истече рокот од 8 работни дена за пронаоѓање на инвеститорот на дивоградбата која што е во изградба пред Трговскиот центар Мавровка.

Од општина Чаир за Сител велат дека утре почнува постапката за јавната набавка за избирање на економски оператор кој ќе го отстрани безправно изградениот објект.

Оттаму појаснуваат дека во зависност од времетраењето на процедурата, објектот кој никна пред ТЦ Мавровка би требало да се отстрани за 30 до 40 дена.

Градежните работи на објектот прекинаа пред точно две седмици.

На ова место до лани постоеше кафулето Фонтана кое изгоре во пожар. Наместо тенда од времен карактер, каква што имаше претходно, на местото никнаа широки столбови кои се поставени на цврста бетонска подлога.

Претходна вестСанкционирани 129 непрописно паркирани возила во Центар
Следна вестПограничен инцидент во Охридското езеро, полицијата испукала предупредувачки куршуми