Излезе од печат „Лорд Морд“ на Милош Урбан

Врвниот чешки писател на трилери Милош Урбан, од неодамна со ново издание во македонските книжари. Имено во издание на „Антрополог“ денеовиве на македонски јазик излезе од печат неговиот нов роман “Лорд Морд”.
Романот е готски трилер проткаен со булгаковски елементи на фантастика и гротеска, а доаѓа од авторот на бестселерот „Седумцкрвие“.
Преводот на македонски е на Игор Станојоски.