Јован Деспотовски поднесе оставка на функцијата директор на ТИРЗ

Поднесувам оставка на функцијата директор на ТИРЗ, мандатот ми истекува во декември, но веќе имаме нова политичка реалност, рече денеска на брифинг со новинарите, Јован Деспотовски.

Деспотовски рече дека немал никаков притисок од „политичкиот опонент“.

-Ова што кулминираше деновиве, бара мој целосен ангажман, рече Деспотовски..

Деспотовски на брифгнгот ги соопшти бројките од се што е сработено во ТИРЗ за време на неговиот мандат.

Деновиве тој беше ангажиран со партиските избори во СДСМ, беше кандидат за претседател на партијата.

Претходна вестРСБСП: Реакција на млад возач кој користи мобилен телефон е исто како и на 70-годишен возач кој не користи мобилен телефон,
Следна вестОтворено 19. издание на фестивалот „Македонско културно лето“ во Општина Пустец