ЈП Водовод и канализација- Скопје: Отплата на долгови без пресметка на камата до 31 јули

ЈП Водовод и канализација – Скопје ја известува јавноста и граѓаните на град Скопје, дека акцијата за отплата на долговите без пресметка на камата за физички и правни лица за задоцнето плаќање е во тек, започна на 20 јуни и ќе трае заклучно со 31 јули 2024. По истекот на овој период одлуката престанува да важи.

Од ЈП Водовод и канализација Скопје ги повикуваат сите корисници кои имаат заостанат долг во овој период да аплицираат за склучување на договори за отплата на долговите на најмногу 48 рати за физички лица и 24 рати за правни лица, во зависност од висината на долгот, без пресметка на камата за задоцнето плаќање.

Одлуката за спроведување на акцијата за отплата на заостанатите долгови без пресметка на камата не важи за органите на државната и локалната власт и другите државни органи основани согласно Уставот и со закон и институциите кои вршат дејности од јавен интерес.

Додаваат дека за секоја дополнителна информација за услугите на ЈП Водовод и канализација – Скопје заинтересираните да контактираат на:

02 3073 010, Дежурно Информативен Центар;02 3240 300, Дирекција; [email protected]; www.vodovod-skopje.com.mk; www.facebook.com/jpvodovod.skopje.

Претходна вестПриведен крадец од Гостивар, расчистени три кражби
Следна вестТинејџер тешко повреден во Дебар: управувајќи мотор се судрил со автомобил со германски таблички