Ќе има ли нова реконструкција на улицата „Димо Хаџи Димов“?

Вообичаено, првите големи дождови ги покажуваат мааните на реконструираните улици. Така е и со улицата „Димо Хаџи Димов“ во скопска Кисела Вода чие неколкумесечно поправање заврши неодамна.

Но, вчерашниот пороен дожд веднаш ги откри и пропустите. Една од шахтите за одвод на атмосферските врнежи очигледно не е направена како што треба па во неа не може да се слева насобраната вода. Па така, водата се собира покрај ивичникот и создава проблеми како на возачите така и на пешаците.

Пропустот треба да се исправи бидејќи ваква шахта не си ја врши функцијата. А тоа значи дека и по реконструкцијата треба да следи нова реконструкција…

 

Претходна вестСончево со малку облаци и локален дожд на планините
Следна вестВМРО-ДПМНЕ: СДС во работната група за уставни измени како да пресликале своја општинска организација