Ќе се враќа оградата околу владината зграда

На вчерашната втора седница, македонската Влада донесе одлука да ја врати металната ограда околу владината зграда.

Оградата која беше поставена во 2015, во времето на поранешниот премиер Никола Груевски, а извадена во 2019, од Зоран Заев, за објектот да биде отворен за граѓаните, повторно ќе биде поставена околу објектот.

Со оглед на тоа што досега објектот на Владата е опркужен со нефункционална и нерепрезентативна ограда во сопственост на МВР, Владата ја задолжи Службата за општи и заеднички работи СОЗР да започне постапка за враќање на оградата на Владата која веќе еднаш беше поставена. Истовремено директорот на СОЗР Ивица Томовски информираше дека оградата била несоодветно чувана под надворешни влијанија во објектот на касарната Илинден, за што ќе направат и дополнителна проценка“, се наведува во соопштението на Владата.

Претходна вестПроменливо облачно и посвежо
Следна вестСе чествува Свети Наум Охридски – Чудотворец, еден од основоположниците на словенската и на македонската писменост