Кои четири еха се шират низ Скопје на датумот кога не дојде „датумот“?

Ете, се расчисти дилемата. Нема да дојде датумот што го чекавме за отворање на пристапни преговори на Македонија во ЕУ. Ова веднаш предизвика бројни реакции меѓу скопјани. Толку се силни рекциите – коменатрите што дури одекнуваат како еха низ главниот град на Македонија. Еве ги најгласните:

– Нема датум, НЕМА ДАТУМ…

– Вонредни избори, ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ…

– ЕУ не си стои до збор, ЕУ НЕ СИ СТОИ ДО ЗБОР…

– Не пропаѓа светот без „датумот“, НЕ ПРОПАЃА СВЕТОТ БЕЗ „ДАТУМОТ“…

Тоа се првични реакции на скопјани. Сигурно дека нема да бидат и последни…