Home АКТУЕЛНО Кој ќе биде побрз: навалената бандера или навалените во фотелјите?

Кој ќе биде побрз: навалената бандера или навалените во фотелјите?

0
Кој ќе биде побрз: навалената бандера или навалените во фотелјите?

Треба ли бандерава карши бр. 29 на ул. „Борка Талески“ да убие некого пред надлежните да направат нешто во врска со неа? Вакво прашање денеска поставија членовите на фејсбук-групата „Во одбрана на Буњаковец“ објавувајќи неколку фотографии од кои се гледа каква опасност претставува бандерата. Таа е опасно накривена и во секој момент може да падне. Едениствена потпора и се неколкуте тули кои некој граѓанин ги поставил во подножјето. Но, не треба да се има илузии дека тие може да го спречат уривањето.

-Ќе ја плаќаат ли надлежните или сопственикот на бандерата штетата, болнички и погребни трошоци ако заради нивна криминална небрежност таа конечно падне и смачка кола или направи нешто уште полошо? Само знаеме дека нема многу време додека да падне и да убие некој жител или посетител на Буњаковец. Бараме итно решавање на проблемот!, порачаа во објавата членовите на оваа група.

Кој ќе биде побрз: навалената бандера или навалените во фотелјите?