Браво: Македонци од Швајцарија ја помогнаа младинската школа на ФК Љуботен

Македонците од повеќе градови кои сега живеат во Швајцарија по иницијатива на тетовскиот пожарникар Игор Симовски собрале пари и купиле топки и маици, кои денеска им се предадени на тренерите од фудбалската школа на Љуботен.

– Огромна благодарност до Македонците во Швајцарија за донацијата на фудбалски топки и маичиња за најмладите членови на ФК Љуботен. Секоја дополнителна опрема за клубот и децата кои се дел од младинската школа претставува важна алатка во фудбалскиот развој, порачаа од ФК Љуботен.

Со младинските категории во ФК Љуботен работат поранешните познати тетовски фудбалери Среќко Мисајловски и Ивица Радоњиќ.

Претходна вестСтразбур ја отфрли аболицијата на Иванов: Жалбите се недопуштени, не се исцрпени домашните правни лекови
Следна вестСтабилноста на владата на ДУИ и СДСМ станува нестабилна