Марина Димовска избрана за нова генерална секретарка на Собранието

Пратениците денеска ја избраа Марина Димовска за генерална секретарка на македонското Собрание.

Димовска е дипломиран политиколог и магистер на економски науки од областа на меѓународна економија. Таа работи во Собранието од 2009 година.

За заменик-генерален секретар на Собранието е избран Никола Ѓошевски, кој е дипломиран правник и магистер по корпоративното право.

Во рамки на седницата беа утврдени и оставките на досегашната генералната секретарка на Собранието Цветанка Иванова и нејзиниот заменик Бојан Василевски, кои на 1 јули поднеле оставки на своите функции.

Исто така, беа констатирани и оставките на Бобан Николовски и Синиша Стојановски од функциите пратеник.

Претходна вестГодинашната средна оценка на матура е 3,25
Следна вестОпштина Центар дава субвенции за нов велосипед, најмногу до 3.000 денари