МНР: Македонските граѓани да го напуштат Либан при првата можност

Поради влошенета безбедносна ситуација во Либан, Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија ги повикува сите наши државјани кои се наоѓаат во оваа држава, да ја напуштат во прва можна прилика.

-Исто така, апелираме да се одложат сите патувања кон оваа држава, кои не се неопходни. Постои можност за натамошно влошување на ситуацијата, а со тоа и намалени можности за навремено напуштање на Либан, се наведува во соопштението.

Како и секогаш, Министерството за надворешни работи ги става сите свои капацитети за асистенција на нашите државјани и посочува на СОС дежурниот телефон на Министерството за надворешни работи +389 75 268 736 (меил адреса: [email protected] ).

Претходна вестЦУК: Од 12 пожари на отворено, четири се сѐ уште активни
Следна вестТројца граѓани каснати од бездомни кучиња во Аеродром, Чаир и Илинден