Муцунски го повика и Фрчкоски на консултации во Скопје поради запуштеност на работата и финансиска недисциплина

Министерот за надворешни работи Тимчо Муцунски го повикал на консултации амбасадорот во Обединетите нации, Љубомир Фрчкоски, објави Канал 5.

Причина за повикот за консултации е поради постојано непостапување по насоките кои во изминатиот период ги добивал од македонското МНР, запуштеност во работењето, нотирана финансиски недисциплина, како и трошење средства спротивно на правилниците за работа на дипломатско конзуларните претставништва.

Актот за неговото повикување на консултации треба да биде потпишан во текот на денешниот ден.

Според Канал 5, финансиската недисциплина е поврзана со затајување материјални средства од сукцесија на објекти и трошење пари спротивно на постапките и процедурите во Министерството за надворешни работи.

Вчера, Министерството за надворешни работи го повика на консултации македонскиот амбасадор во Италија, Весел Мемеди.

Претходна вестПреодно решение: Седмоодделенците ќе учат од досегашните учебници, лекциите кои им недостасуваат ќе ги изработи БРО како додатни материјали
Следна вестСтрумичката полиција го расчистува случајот со можниот обид за киднапирање на тригодишно дете